Květák se sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 26 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 57.1 mg
- Draslík 755.4 mg
- Vláknina 10397.8 mg
- Vitamín A 10397.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák bez košťálu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, vyjmeme a po okapání celý položíme do pekáčku vymazaného máslem (dvě polévkové lžíce).
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme do ní studené mléko, osolíme, opepříme a okořeníme chilli kořením. Omáčku rozšleháme a za stálého míchání vaříme do hladka. Potom zmírníme teplotu, do omáčky přidáme na kousky nakrájený sýr a necháme roztavit.
-
3
Připravený květák přelijeme omáčkou, posypeme strouhankou, osmaženou na másle, dále pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.
-
4
Pokrm podáváme v pekáčku.