Krůtí plátky s petrželkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 27 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 184.3 mg
- Draslík 725.8 mg
- Vláknina 982.1 mg
- Vitamín A 982.1 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené maso na plátky osolíme, opepříme a opečeme z obou stran dozlatova.
-
2
Maso dáme do misky a udržujeme v teple.
-
3
Na oleji osmahneme cibuli, zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku.
-
4
Přilijeme studenou vodu a přivedeme k varu.
-
5
Přidáme kostku bujonu a bílý pepř.
-
6
Přidáme nasekanou petrželku, rozmixujeme a zalijeme smetanou.