Obalované lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 100 g Olej stolní
  • 4 ks Lilek
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 204.1 mg
  • Draslík 646.2 mg
  • Vláknina 17286.2 mg
  • Vitamín A 17286.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce a osmažíme na oleji (podle potřeby, asi 50 ml).

  • 2

    Utřeme 2 žloutky, nastrouhaný tavený sýr, nastrouhaný parmezán a špetku soli. Vzniklou hutnou hmotou slepujeme vždy dva plátky lilků, namočíme je v bílcích ušlehaných s 1 vejcem a obalíme ve strouhance. V horkém oleji smažíme dozlatova.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu