Obalované lilky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 41 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 204.1 mg
- Draslík 646.2 mg
- Vláknina 17286.2 mg
- Vitamín A 17286.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce a osmažíme na oleji (podle potřeby, asi 50 ml).
-
2
Utřeme 2 žloutky, nastrouhaný tavený sýr, nastrouhaný parmezán a špetku soli. Vzniklou hutnou hmotou slepujeme vždy dva plátky lilků, namočíme je v bílcích ušlehaných s 1 vejcem a obalíme ve strouhance. V horkém oleji smažíme dozlatova.
-
3
Ihned podáváme.