Rybí polévka (z kapra)

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 133.3 g Vnitřnosti z kaprů
  • 13.3 g Sůl
  • 60 g Celer bulvový
  • 66.6 g Tuk
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mrkev kořen
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 7 g Petržel - nať
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 0.3 g Muškátový květ
  • 40 g Petržel kořen
  • 400 g Kapr obecný
  • 80 g Žemle tuková
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 800 ml Voda pitná
  • 500 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 767 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 228.5 mg
  • Vláknina 1678.6 mg
  • Vitamín A 1678.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v mírně osolené vodě. Maso z hlav i vnitřností nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Zalijeme ji trochou vývaru a uvaříme.

  • 3

    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř.

  • 4

    Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z hlav a vnitřností, ze zeleniny a vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.

  • 6

    Nakonec do polévky přidáme nakrájené maso, kořenovou zeleninu, krátce povaříme a dochutíme polévkovým kořením a solí. Důkladně provaříme.

  • 7

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu se žemlí nakrájenou na nudličky a osmaženou na másle vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu