Piperada
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 23 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 279.3 mg
- Draslík 449.5 mg
- Vláknina 3060.8 mg
- Vitamín A 3060.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Střídku žemle zvlhčíme mlékem a vymačkáme.
-
2
Na pánvi osmažíme šunku a necháme ji na teplém místě. Na téže pánvi rozpustíme na mírném ohni sádlo, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a očištěné papriky nakrájené na nudličky. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
-
3
Ušlehaná vejce smícháme s vymačkanou žemlí a přidáme k zelenině. Zamícháme a necháme dopéci. Přendáme na nahřátou mísu, obložíme opečenou šunkou a podáváme ozdobené snítkou petrželky.