Kapusta zapečená s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Moravské uzené maso
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 2 šálek Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 99.2 mg
  • Draslík 1230.6 mg
  • Vláknina 14977.8 mg
  • Vitamín A 14977.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 301.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka.

  • 2

    Opranou rýži nasypeme do většího množství vroucí osolené vody. Od bodu varu vaříme přesně 10 minut, poté ji necháme okapat, promícháme se lžičkou másla, nasekaným masem a polovinou nastrouhaného sýra.

  • 3

    Zapékací mísu vymastíme a vrstvíme do ní rýži, kapustu a vrchní vrstvu rýže posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra. Zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a zapečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu