Chřest zadělávaný s houskovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 9 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 118.6 mg
- Draslík 346.3 mg
- Vláknina 8404.5 mg
- Vitamín A 8404.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě.
-
2
Žampióny podusíme na kousku másla s nasekanou petrželovou natí.
-
3
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z chřestu, vymícháme na hustší kaši a povaříme 10 minut. Poté přidáme chřest, houby a vše společně povaříme 3 minuty. Následně vmícháme žloutek rozkvedlaný v troše chladného chřestového vývaru a již nevaříme.
-
4
Chřest dáme na mísu a kolem urovnáme houskové knedlíčky.