Bažant pečený na ovoci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1252 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 61 g
- Sodík 748 mg
- Bílkoviny 136 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 419.9 mg
- Draslík 2130.8 mg
- Vláknina 10500 mg
- Vitamín A 10500 mg
- Vitamín B6 4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 142.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a vykuchaného bažanta osolíme, zabalíme do slaniny, ovážeme a za častého polévání upečeme v troubě doměkka.
-
2
Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, z bobulí vína odstraníme pecičky.
-
3
Upečeného bažanta vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zbavíme tuku, přidáme k ní vývar a vložíme na několik minut ovoce.
-
4
Bažanta na míse obložíme ohřátým ovocem a pokropíme trochou omáčky. Zbylou omáčku podáváme v omáčníku.