Bažant pečený na ovoci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 200 g Hroznové víno
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bažant obecný
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1252 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 136 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 419.9 mg
  • Draslík 2130.8 mg
  • Vláknina 10500 mg
  • Vitamín A 10500 mg
  • Vitamín B6 4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 142.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného bažanta osolíme, zabalíme do slaniny, ovážeme a za častého polévání upečeme v troubě doměkka.

  • 2

    Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, z bobulí vína odstraníme pecičky.

  • 3

    Upečeného bažanta vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zbavíme tuku, přidáme k ní vývar a vložíme na několik minut ovoce.

  • 4

    Bažanta na míse obložíme ohřátým ovocem a pokropíme trochou omáčky. Zbylou omáčku podáváme v omáčníku.

Komentáře k receptu