Nákyp z fazolových lusků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 16 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 263.6 mg
- Draslík 363.2 mg
- Vláknina 7583 mg
- Vitamín A 7583 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky omyjeme, zbavíme vláken, nakrájíme na malé kousky a dusíme na lžičce másla doměkka až do vysmahnutí šťávy.
-
2
Připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši.
-
3
Kaši necháme polovychladnout, přimícháme postupně žloutky, podušené fazolky a zlehka vmícháme tuhý sníh, zároveň směs osolíme.
-
4
Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhanou houskou, směs do ní urovnáme a pečeme ve středně horké troubě půl hodiny.
-
5
Podáváme v téže nádobě posypané sekanou petrželkou.