Kapr smažený se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 287 mg
  • Draslík 707.9 mg
  • Vláknina 115.8 mg
  • Vitamín A 115.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Porce osolíme, opepříme, obalíme v mouce a vejcích rozšlehaných s nastrouhaným sýrem. V rozehřátém oleji je zvolna usmažíme dozlatova.

  • 3

    Před podáváním kapra pokapeme rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu