Beskydský králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Králičí maso
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 106.6 mg
  • Draslík 635.9 mg
  • Vláknina 1917.3 mg
  • Vitamín A 1917.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme do druhého dne proležet.

  • 2

    Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, zpěníme ji dorůžova. Vložíme porce králíka, přidáme koření, sůl, maso osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.

  • 4

    Při podávání poléváme porce králíka zhoustlou šťávou.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou knedlíky.

Komentáře k receptu