Beskydský králík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 41 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 106.6 mg
- Draslík 635.9 mg
- Vláknina 1917.3 mg
- Vitamín A 1917.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme do druhého dne proležet.
-
2
Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, zpěníme ji dorůžova. Vložíme porce králíka, přidáme koření, sůl, maso osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.
-
3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
-
4
Při podávání poléváme porce králíka zhoustlou šťávou.
-
5
Vhodnou přílohou jsou knedlíky.