Tvarohové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 902 kcal
- Sacharidy 118 g
- Tuky 33 g
- Sodík 819 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 115.1 mg
- Draslík 54.7 mg
- Vláknina 2880 mg
- Vitamín A 2880 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh rozmačkáme nebo prolisujeme hrubším sítem.
-
2
Žemli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem.
-
3
Do tvarohu přidáme sůl, prosátou hrubou mouku a rozmíchaná vejce. Vše promícháme a nakonec zamícháme žemli. Ze hmoty tvarujeme malé kulaté knedlíky, vkládáme je do vařící vody a krátce po zavaření je opatrně zamícháme. Zvolna vaříme.
-
4
Při podávání posypeme okapané knedlíky na sucho osmahnutou strouhankou a směsí moučkového a vanilkového cukru. Pokrm přelijeme rozpuštěným máslem.