Tvarohové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 15 g Sůl
  • 180 g Vejce slepičí
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Strouhanka
  • 60 g Cukr vanilka
  • 240 g Cukr moučkový
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Tvaroh jemný
  • 750 g Žemle tuková
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 902 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 819 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 115.1 mg
  • Draslík 54.7 mg
  • Vláknina 2880 mg
  • Vitamín A 2880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh rozmačkáme nebo prolisujeme hrubším sítem.

  • 2

    Žemli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem.

  • 3

    Do tvarohu přidáme sůl, prosátou hrubou mouku a rozmíchaná vejce. Vše promícháme a nakonec zamícháme žemli. Ze hmoty tvarujeme malé kulaté knedlíky, vkládáme je do vařící vody a krátce po zavaření je opatrně zamícháme. Zvolna vaříme.

  • 4

    Při podávání posypeme okapané knedlíky na sucho osmahnutou strouhankou a směsí moučkového a vanilkového cukru. Pokrm přelijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu