Studená kaše z celeru a brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Celer bulvový
  • 300 g Brambory
  • 150 g Majonéza
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 760.7 mg
  • Vláknina 12340 mg
  • Vitamín A 12340 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na tvrdo.

  • 2

    Oloupaný celer opláchneme, nakrájíme na větší kostky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Uvařené scedíme.

  • 3

    Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na větší kostky. Uvaříme v jiném kastrolu v osolené vodě, uvařené scedíme.

  • 4

    Brambory, celer a vejce prolisujeme, necháme vychladnout.

  • 5

    Poté kaši upravíme na listy salátu, přelijeme majonézou a ozdobíme dílky citónu.

Komentáře k receptu