Brukve smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 3 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 61.8 mg
- Draslík 615.7 mg
- Vláknina 11229.3 mg
- Vitamín A 11229.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brukve oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme do poloměkka v malém množství osolené vody. Necháme okapat, poté obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a klademe do rozpáleného tuku.
-
2
Smažené brukve podáváme jako přílohu k telecí pečeni nebo jako samostatný pokrm s bramborovou kaší a saláty.