Brukve smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Kedlubna
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 61.8 mg
  • Draslík 615.7 mg
  • Vláknina 11229.3 mg
  • Vitamín A 11229.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brukve oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme do poloměkka v malém množství osolené vody. Necháme okapat, poté obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a klademe do rozpáleného tuku.

  • 2

    Smažené brukve podáváme jako přílohu k telecí pečeni nebo jako samostatný pokrm s bramborovou kaší a saláty.

Komentáře k receptu