Krupicový nákyp s mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Vejce slepičí
  • 250 g Cukr krupice
  • 2 g Citrony
  • 1 g Cukr vanilka
  • 600 g Pšeničná krupice
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 2.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 196.6 mg
  • Draslík 54.4 mg
  • Vláknina 2994.8 mg
  • Vitamín A 2994.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme omytou citronovou kůru, vanilkový cukr a prosátou krupici. Potom vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Hmotu dáme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáče a upečeme.

  • 3

    Upečený, ještě teplý nákyp nakrájíme na čtverce a na talíři pokrm zalijeme horkým mlékem.

Komentáře k receptu