Křehké těsto z vařených žloutků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2950 kcal
  • Sacharidy 311 g
  • Tuky 167 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 1290.6 mg
  • Draslík 327.3 mg
  • Vláknina 26324 mg
  • Vitamín A 26324 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 10.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 173.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 žloutky oddělíme do hrnku, který postavíme do vodní lázně a vaříme, až žloutky ztuhnou. Potom je protřeme sítem.

  • 2

    Suché přísady prosijeme na vál, přidáme 1 žloutek, citronovou šťávu, rozdrobené máslo a vypracujeme těsto.

  • 3

    Z těsta vyválíme plát, ze kterého nakrájíme pruhy na závin, nebo vykrajujeme různé tvary formičkami.

Komentáře k receptu