Zeleninový nákyp s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 37 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 160.4 mg
- Draslík 492.9 mg
- Vláknina 8248.2 mg
- Vitamín A 8248.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný chřest a květák krátce ovaříme v osolené vodě. Očištěné, nakrájené houby podusíme na oleji a propláchnutou rýži udusíme do poloměkka.
-
2
Rýži promícháme se žloutky a nastrouhaným sýrem, přidáme jemně nasekanou šunku, nadrobno nakrájenou zeleninu, podušené houby a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Hmotu vložíme do vymazané a vysypané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
-
4
Nákyp podáváme politý máslem.