Brambory zapečené se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 25 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 18.2 mg
- Draslík 1408.1 mg
- Vláknina 15674.8 mg
- Vitamín A 15674.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu vymastíme, dáme do ní vrstvu na plátky nakrájených brambor, osolíme, poté pokladme plátky oloupaných rajčat, nasekanou cibuli, proužky vyčištěných paprik. Osolíme, opepříme, dáme opět vrstvu brambor a zakapeme olejem.
-
2
Vložíme do trouby a až je zelenina měkká, promícháme a necháme ještě 5 minut zprudka zapéci.