Celer plněný mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 42 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 85.6 mg
- Draslík 1105.3 mg
- Vláknina 13925.5 mg
- Vitamín A 13925.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer oloupeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po prochladnutí odkrojíme vršek a lžičkou vydlabeme vnitřek.
-
2
Mleté maso podusíme na cibulce, drobně je nakrájíme, přisypeme trochu strouhanky, přidáme koření a vše spojíme vejcem. Nakonec přimícháme i vydlabané vnitřky celerů.
-
3
Směsí naplníme připravené celery, vložíme je na vymazaný pekáček, podlijeme a zapečeme.