Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 151 g
- Tuky 2 g
- Sodík 811 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1442.6 mg
- Vláknina 23548 mg
- Vitamín A 23548 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nastrouháme a v plátěném pytlíku úplně vymačkáme. Ihned je spojíme s prolisovanými vařenými bramborami, s moukou a osolíme. Zaděláme těsto, z něhož poté tvoříme malé kulaté knedlíky. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku.
-
2
Knedlíky o velikosti jablka vaříme 20 minut. Děravou naběračkou knedlíky vyjmeme z vody, dvěma vidličkami každý knedlík roztrhneme, aby z nich vyšla pára.
-
3
Knedlíky omastíme škvařkovým sádlem a podáváme s kysaným zelím.
-
4
Pokud nám knedlíky zbudou, rozkrájíme je a opečeme druhý den k večeři.