Kaše z červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Červená řepa
  • 40 g Strouhanka
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 l Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 30.3 mg
  • Draslík 416.3 mg
  • Vláknina 7480 mg
  • Vitamín A 7480 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 410.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou řepu uvaříme do měkka, oloupeme a umeleme.

  • 2

    Na části másla osmažíme strouhanku, přidáme umletou řepu, kaši osolíme a krátce podusíme.

  • 3

    Nakonec přilijeme mléko a podle chuti přidáme cukr a ocet.

  • 4

    Kaši upravíme na mísu a ozdobíme na másle osmaženými kostičkami žemle.

  • 5

    Podáváme jako přílohu k hovězí pečeni.

Komentáře k receptu