Bílá rajčatová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 l Voda pitná
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 159.1 mg
  • Vláknina 2227.5 mg
  • Vitamín A 2227.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omytá, na kousky pokrájená rajčata, sůl, zalijeme vodou a vaříme 10 minut.

  • 2

    Omáčku přecedíme, prolisujeme a znovu přivedeme k varu. Přilijeme kyselou smetanu rozkvedlanou s moukou, za stálého míchání ještě chvíli povaříme.

  • 3

    Podáváme k vařenému hovězímu masu.

Komentáře k receptu