Bílá rajčatová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 14 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 159.1 mg
- Vláknina 2227.5 mg
- Vitamín A 2227.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omytá, na kousky pokrájená rajčata, sůl, zalijeme vodou a vaříme 10 minut.
-
2
Omáčku přecedíme, prolisujeme a znovu přivedeme k varu. Přilijeme kyselou smetanu rozkvedlanou s moukou, za stálého míchání ještě chvíli povaříme.
-
3
Podáváme k vařenému hovězímu masu.