Husí játra s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 250 g Játra husí
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 684.9 mg
  • Draslík 324 mg
  • Vláknina 510 mg
  • Vitamín A 510 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra nakrájíme na silnější plátky, obalíme lehce v mouce a zprudka opečeme na sádle. Přidáme jemně pokrájenou cibuli a zvolna dusíme pod pokličkou.

  • 2

    Měkká játra vyjmeme na nahřátou mísu, sebereme sádlo a přilijeme víno. Omáčku chvíli povaříme.

  • 3

    Nakonec přidáme kousek másla, omáčku už nevaříme, nalijeme ji na játra.

Komentáře k receptu