Husí játra s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 43 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 684.9 mg
- Draslík 324 mg
- Vláknina 510 mg
- Vitamín A 510 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná játra nakrájíme na silnější plátky, obalíme lehce v mouce a zprudka opečeme na sádle. Přidáme jemně pokrájenou cibuli a zvolna dusíme pod pokličkou.
-
2
Měkká játra vyjmeme na nahřátou mísu, sebereme sádlo a přilijeme víno. Omáčku chvíli povaříme.
-
3
Nakonec přidáme kousek másla, omáčku už nevaříme, nalijeme ji na játra.