Polské pirohy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1211 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 578.9 mg
- Vláknina 15485.5 mg
- Vitamín A 15485.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí propláchneme a okapané překrájíme. Potom zelí zalijeme trochou vody, přidáme nové koření, bobkový list a dusíme pod poklicí doměkka.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku osmahneme dorůžova. Vlijeme ji do podušeného zelí, osolíme, opepříme, zamícháme a krátce podusíme.
-
3
Houby propláchneme, namočíme a potom podusíme. Podušené houby scedíme, jemně nasekáme a zamícháme do zelí.
-
4
Vodu rozmíchanou s vejcem vlijeme do prosáté mouky a zpracujeme hladké těsto. Vyválíme je na tenčí plát a tvořítkem vykrojíme kolečka o průměru 8cm. Do středu koleček dáme zelí s houbami, v polovině přehneme a okraje dobře stiskneme.
-
5
Pirohy vkládáme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je lehce zamícháme a zvolna vaříme. Uvařené pirohy necháme okapat.
-
6
Při podávání pokrm přelijeme rozpuštěným sádlem.