Smažené žampiony plněné mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 1 šálek Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 89.3 mg
  • Draslík 222.2 mg
  • Vláknina 2858.5 mg
  • Vitamín A 2858.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, klobouky oloupeme, nožky vykrojíme a nakrájíme na plátky. Na oleji je podusíme, přidáme k osolenému mletému masu, přidáme koření a vše promícháme.

  • 2

    Kousky masové hmoty vmáčkneme do kloboučků žampionů.

  • 3

    Vejce a bílek rozšleháme s pivem a moukou na hustší těstíčko. Naplněné houby posypeme moukou, namáčíme do těstíčka. Vkládáme je do horkého oleje a zvolna smažíme.

Komentáře k receptu