Mleté maso po mexicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 6 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 62.3 mg
- Draslík 1378.3 mg
- Vláknina 17617.1 mg
- Vitamín A 17617.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme je. Osolíme, podlijeme trochou horké vody a dusíme.
-
2
Očištěnou zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme je na proužky. Feferonku nasekáme, spařená rajčata oloupeme a pokrájíme na dílky.
-
3
K masu přidáme zeleninu, podusíme, dále přidáme fazole, oregano a ještě krátce dusíme.
-
4
Nakonec pokrm ochutíme prolisovaným česnekem a podáváme.