Mletý steak po čínsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 20 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 71.5 mg
- Draslík 445.8 mg
- Vláknina 8710 mg
- Vitamín A 8710 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2532.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky, zakapeme sójovou omáčkou a necháme v chladu asi hodinu odležet.
-
2
Poté maso umeleme, osolíme a promícháme s 2 lžícemi studené vody. Vytvarujeme 2 steaky, na části oleje je opečeme po obou stranách.
-
3
Okapané žampiony pokrájíme na větší kousky, na zbylém oleji je prohřejeme a ochutíme sójovou omáčkou.
-
4
Upečené steaky přendáme na nahřáté talíře, navršíme na ně houbovou směs, posypeme nasekaným česnekem a ozdobíme pažitkou.
-
5
Podáváme s dušenou rýží a salátem z čerstvé zeleniny.