Rýžová polévka s mletým masem
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
- 250 g Hovězí maso přední
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bujón hovězí
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 0.5 l Rajčatová šťáva
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.47 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 7 g
- Sodík 865 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 42.7 mg
- Draslík 578.9 mg
- Vláknina 3958 mg
- Vitamín A 3958 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži spaříme vařící vodou. Omyté maso nakrájíme na kousky a nahrubo umeleme.
-
2
Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rýži, kostku bujónu a vše zalijeme horkou vodou. Vaříme do měkka.
-
3
Následně přidáme rajčatovou šťávu, podle chuti sůl, cukr a chilli koření.
-
4
Na talířích polévku doplníme zakysanou smetanou a posypeme nasekanou bazalkou.