Brambory zapečené se slanečky II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1358 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 264.9 mg
- Draslík 1244.6 mg
- Vláknina 11731.5 mg
- Vitamín A 11731.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli drobně nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme mouku a osmahneme. Zalijeme mlékem, jemně osolíme a povaříme na řidší omáčku asi 10 minut. Poté odstavíme z ohně, necháme vychladnout a přimícháme žloutky.
-
2
Zapékací mísu vymastíme, dáme vrstvu brambor nakrájených na kolečka, posypeme vykostěnými, nakrájenými slanečky a opět dáme vrstvu brambor. Brambory polijeme vychladlou omáčkou a povrch pokapeme máslem.
-
3
Zapečeme dorůžova.