Ragú ze zeleninové směsi
Suroviny
- 200 g Kuřecí maso vařené
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 šálek Mléko polotučné
- 1 šálek Vývar drůbeží
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 26 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 218.1 mg
- Draslík 25.1 mg
- Vláknina 12691.5 mg
- Vitamín A 12691.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nerozmrazenou zeleninovou směs vložíme na 1 lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme doměkka.
-
2
Ze 2 lžic másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a mlékem a uvaříme omáčku. Smícháme ji s dušenou zeleninou, přidáme nakrájené maso, žloutky, koření a polovinu nastrouhaného sýru. Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.
-
3
Ragú posypeme zbylým sýrem.