Ragú ze zeleninové směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí maso vařené
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 šálek Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 218.1 mg
  • Draslík 25.1 mg
  • Vláknina 12691.5 mg
  • Vitamín A 12691.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nerozmrazenou zeleninovou směs vložíme na 1 lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme doměkka.

  • 2

    Ze 2 lžic másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a mlékem a uvaříme omáčku. Smícháme ji s dušenou zeleninou, přidáme nakrájené maso, žloutky, koření a polovinu nastrouhaného sýru. Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.

  • 3

    Ragú posypeme zbylým sýrem.

Komentáře k receptu