Fenykl zapečený se šunkou a vejci
Suroviny
- 700 g Fenykl sladký - hlíza
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 g Šunka dušená
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 21 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 164.5 mg
- Draslík 828.1 mg
- Vláknina 8896.3 mg
- Vitamín A 8896.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla. Přidáme očištěný fenykl nakrájený na proužky, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka.
-
2
Na lžíci másla z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme a vmícháme drobně nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr.
-
3
Větší díl fenyklu prolisujeme a vmícháme do omáčky spolu s kouskem másla a zbylým fenyklem.
-
4
Do směsi vmícháme žloutky a sníh ušlehaný z bílků, urovnáme ji do máslem vymaštěné nákypové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě.