Fazolové lusky zapečené se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Fazolové lusky zelené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 54.5 mg
  • Draslík 470 mg
  • Vláknina 12572.5 mg
  • Vitamín A 12572.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, na proužky nakrájené fazolky vsypeme do malého množství osolené vody a podusíme doměkka.

  • 2

    Na 30 g rozehřátého másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme mouku, mletou papriku, pepř a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji 1 dl vody a rozkvedlanou kyselou smetanou, rozšleháme a povaříme.

  • 3

    Po chvíli do omáčky přidáme okapané fazolky, prohřejeme je a urovnáme do zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a pokrm zapečeme.

Komentáře k receptu