Fazolové lusky zapečené se sýrem
Suroviny
- 800 g Fazolové lusky zelené
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 22 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 54.5 mg
- Draslík 470 mg
- Vláknina 12572.5 mg
- Vitamín A 12572.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, na proužky nakrájené fazolky vsypeme do malého množství osolené vody a podusíme doměkka.
-
2
Na 30 g rozehřátého másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme mouku, mletou papriku, pepř a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji 1 dl vody a rozkvedlanou kyselou smetanou, rozšleháme a povaříme.
-
3
Po chvíli do omáčky přidáme okapané fazolky, prohřejeme je a urovnáme do zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a pokrm zapečeme.