Candát zapečený v římském salátu
Suroviny
- 800 g Candát obecný
- 200 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Salát římský
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Koriandr mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 8 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 51 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 267.3 mg
- Draslík 273.1 mg
- Vláknina 4607.8 mg
- Vitamín A 4607.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné porce candáta osolíme a opepříme.
-
2
Omytý salát rozdělíme na listy a ty největší spaříme ve vařící vodě, osušíme a rozložíme.
-
3
Porce ryby zakapeme citronovou šťávou a namočíme ve smetaně smíchané s nasekanou bazalkou a petrželkou, žloutky a mletým koriandrem.
-
4
Každou porci obalíme v nastrouhaném sýru, položíme na list salátu, zabalíme a dáme do vymazaného pekáče. Závitky pokapeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
5
Pokrm zapečeme v troubě dozlatova.