Candát zapečený v římském salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Salát římský
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 267.3 mg
  • Draslík 273.1 mg
  • Vláknina 4607.8 mg
  • Vitamín A 4607.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné porce candáta osolíme a opepříme.

  • 2

    Omytý salát rozdělíme na listy a ty největší spaříme ve vařící vodě, osušíme a rozložíme.

  • 3

    Porce ryby zakapeme citronovou šťávou a namočíme ve smetaně smíchané s nasekanou bazalkou a petrželkou, žloutky a mletým koriandrem.

  • 4

    Každou porci obalíme v nastrouhaném sýru, položíme na list salátu, zabalíme a dáme do vymazaného pekáče. Závitky pokapeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Pokrm zapečeme v troubě dozlatova.

Komentáře k receptu