Pohanková polévka

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Pohanka
  • 0.5 šálek Zelenina kořenová
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 54 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 74.1 mg
  • Vláknina 2833.4 mg
  • Vitamín A 2833.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme pohanku a orestujeme. Poté přilijeme vodu.

  • 2

    Kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a nastrouháme.

  • 3

    Jakmile se voda vaří, přisypeme zeleninu.

  • 4

    Polévku osolíme a mírně vaříme, dokud zelenina a pohanka nezměknou.

  • 5

    Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu