Bramborový sníh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 4 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 1032.6 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky, do roviny zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme do měkka.
-
2
Brambory scedíme, po částech vkládáme do lisu. Protlačujeme buď na nahřátou mísu nebo přímo na talíře jako porce. Zakapeme je rozehřátým máslem.
-
3
Podáváme k masu a takto upravené brambory jsou vhodné jako pokrm při šetřící dietě.