Perník na svačinu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 36.4 mg
- Draslík 7.8 mg
- Vláknina 19.2 mg
- Vitamín A 19.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z uvedených ingrediencí - mouky, oleje, směsi na přípravu perníku, mléka, tuku a vajec smícháme a vypracujeme těsto, které vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme.
-
2
Pečeme při teplotě 160 stupňů.
-
3
Vychladlý perník si ozdobíme podle fantazie - čokoládou, marmeládou či šlehačkou.