Cuketa s bruscheti
Suroviny
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Veka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 4 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 8.2 mg
- Draslík 292.7 mg
- Vláknina 3656.8 mg
- Vitamín A 3656.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Na rozpáleném oleji opečeme osolenou, na kolečka pokrájenou cuketu a vyjmeme ji. Do výpeku vložíme rozkrájenou cibuli, krátce ji osmahneme, přidáme rajčata, nasekaný česnek, oregano, bazalku, petrželku a sůl. Vše podusíme do odpaření tekutiny.
-
3
Krajíčky veky opečeme na teflonové pánvi. Na topinky (bruscheti) rozložíme opečené plátky cukety, potřeme rajčaty a posypeme nastrouhaným Parmezánem. Zapečeme pod grilem nebo v troubě.
-
4
Ihned podáváme.