Kedlubny s houbovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 70 g Rýže loupaná
  • 20 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Kedlubna
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 143.8 mg
  • Draslík 870.7 mg
  • Vláknina 14819.8 mg
  • Vitamín A 14819.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Vyjmeme je a po vychladnutí vydlabeme vnitřky.

  • 2

    Očištěné houby nakrájíme na plátky, v troše osolené vody je dusíme do měkka. Rýži spaříme, propláchneme studenou vodou, zalijeme 1 dl vody, přidáme máslo, osolíme a dusíme do měkka. Do vychladlé rýže zamícháme houby, nasekané vnitřky kedluben, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a pepř.

  • 3

    Vzniklou hmotou naplníme připravené kedlubny, poklademe je proužky slaniny, vložíme do vymazaného pekáčku a podlijeme trochou vody. Pokrm upečeme do měkka.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu