Rizoto se šunkou a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Šunka dušená
  • 40 g Olej stolní
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 48.1 mg
  • Draslík 221.5 mg
  • Vláknina 10450 mg
  • Vitamín A 10450 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji osmahneme hrášek a drobně nakrájenou šunku. Přidáme propláchnutou, okapanou rýži a znovu osmahneme. Vše zalijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Hotové rizoto promícháme vidličkou a na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu