Filé na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 12 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 410.8 mg
- Vláknina 5576.3 mg
- Vitamín A 5576.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, ocedíme, necháme okapat.
-
2
Oloupeme rajčata a nakrájíme je na malé kousky.
-
3
Omyté porce filé osolíme, vložíme do kastrolu, pokryjeme jemně nakrájenou, na másle osmaženou cibulí, rajčaty, rýží, posypeme nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Osolíme, opepříme, poklademe vločkami másla a podlijeme vínem.
-
4
Pokrm pečeme pod pokličkou asi 10 minut, dopékáme bez pokličky.