Lilky s houbovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Houby čerstvé
  • 60 g Slanina vepřová
  • 5.6 g Sádlo škvařené
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Lilek
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1156.5 mg
  • Vláknina 23829.8 mg
  • Vitamín A 23829.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plátky nakrájenou žemli zvlhčíme mlékem a rozmělníme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a osmažíme je. Po chvíli vmícháme do směsi na kousky nakrájená rajčata a dále dusíme.

  • 2

    Omyté lilky podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme a nasekáme je. Spolu s vejcem a žemlí je vmícháme do houbové směsi. Náplň osolíme, okořeníme a vložíme do půlek osolených lilků. Urovnáme je do sádlem vymaštěného pekáče, podlijeme trochou vody a v mírně vyhřáté troubě upečeme.

Komentáře k receptu