Krupicové krokety II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Pšeničná krupice
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 hrnek Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 146.9 mg
  • Draslík 59.2 mg
  • Vláknina 2778 mg
  • Vitamín A 2778 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolené mléko s máslem přivedeme k varu, přisypeme krupici. Na mírném ohni mícháme tak, až se hmota nechytá dna. Necháme zchladnout, přimícháme žloutky a řádně rozmícháme.

  • 2

    Z kaše tvoříme krokety, obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a smažíme.

Komentáře k receptu