Rýžový nákyp slaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 43 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 261.8 mg
- Draslík 87.2 mg
- Vláknina 2100 mg
- Vitamín A 2100 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži vypereme, spaříme a dáme vařit do osoleného mléka s kouskem másla (1 lžíce). Po uvaření necháme rýži okapat.
-
2
Máslo (2 lžíce) utřeme se žloutky, přidáme vychladlou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh..
-
3
Nákypovou mísu vymastíme, dáme vrstvu rýže, na ni drobně nasekané maso a opět rýži. Pečeme v troubě 30 - 45 minut.