Rizoto s houbami, paprikami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 240 g Rýže loupaná
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Paprika zelená
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1.5 šálek Houby čerstvé
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 44.8 mg
  • Draslík 518.2 mg
  • Vláknina 10241 mg
  • Vitamín A 10241 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě.

  • 2

    Máslo (2 lžíce) rozehřejeme v kastrole, přisypeme rýži a zalijeme vodou. Přidáme cibuli v celku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří.

  • 3

    Zeleninu nakrájíme na proužky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle (2 lžíce), přidáme houby, papriky a dusíme 8 minut. Poté přidáme oloupaná, rozkrájená rajčata, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a přimícháme do dušené rýže.

  • 4

    Rizoto tvarujeme naběračkou máčenou ve studené vodě, kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.

Komentáře k receptu