Rizoto s houbami, paprikami a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 28 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 44.8 mg
- Draslík 518.2 mg
- Vláknina 10241 mg
- Vitamín A 10241 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě.
-
2
Máslo (2 lžíce) rozehřejeme v kastrole, přisypeme rýži a zalijeme vodou. Přidáme cibuli v celku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří.
-
3
Zeleninu nakrájíme na proužky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle (2 lžíce), přidáme houby, papriky a dusíme 8 minut. Poté přidáme oloupaná, rozkrájená rajčata, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a přimícháme do dušené rýže.
-
4
Rizoto tvarujeme naběračkou máčenou ve studené vodě, kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.