Dušené strouhání

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka polohrubá
  • 100 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 165.4 mg
  • Vláknina 1850 mg
  • Vitamín A 1850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, soli a vejce připravíme hodně tuhé těsto. Těsto nastrouháme na hrubém struhadle, rozložíme na plech a necháme oschnout.

  • 2

    Takto připravené strouhání opražíme na pánvi nasucho, poté omastíme a po částech přiléváme vývar. Přikryté dusíme doměkka stejně jako rýži.

Komentáře k receptu