Plněný vepřový jazyk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1090 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 95 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 381.5 mg
- Draslík 653.4 mg
- Vláknina 429.3 mg
- Vitamín A 429.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jazyky uvaříme v osolené vodě, vložíme je na chvíli do studené vody, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Vždy mezi dvě kolečka vložíme plátek salámu. Vzniklý špalíček obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. Špalíčky osmažíme na rozehřátém oleji.
-
3
Před dosmažením na každou porci položíme ještě špetku nastrouhaného sýru, jen aby se roztavil.