Medailonky z holoubátek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 39 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 331.3 mg
- Draslík 1005.4 mg
- Vláknina 4789.8 mg
- Vitamín A 4789.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná holoubata vykostíme tak, že je nařízneme na hřbetu a maso směrem k prsíčkům opatrně odkrajujeme. Plátky masa mírně naklepeme, položíme na alobal, osolíme a opepříme.
-
2
Připravíme náplň z mletého masa, do kterého zamícháme vejce, nasekané ředkvičky a kolečka pórku. Potřeme jí plátky, zavineme do alobalu a převážeme nití. Závitky vaříme asi 40 minut v osolené vodě.
-
3
Vychladlá holoubátka necháme ztuhnout v chladničce a potom je nakrájíme na medailonky.