Knedlíky žemlové (vídeňské)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 11 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 135.2 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 12175 mg
- Vitamín A 12175 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle necháme zatvrdnout. Poté je nakrájíme na kostičky a necháme ještě oschnout.
-
2
Vejce rozšleháme s osoleným mlékem a přibližně 1 hodinu před vařením nakrájené žemle směsí polijeme. Necháme navlhnout a občas lehce zamícháme. Nakonec přidáme mouku a v dlaních tvoříme kulaté knedlíky. Povrch musí být obalen moukou.
-
3
Knedlíky zavařujeme ve vroucí osolené vodě 20 minut.