Kedlubnový mozeček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kedlubna
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 371.1 mg
  • Vláknina 6430.3 mg
  • Vitamín A 6430.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme oloupané, nahrubo nastrouhané kedlubny, osolíme, okořeníme špetkou květu a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

  • 2

    K měkkým kedlubnám přidáme vejce a za stálého míchání dovaříme.

  • 3

    Pokrm ozdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu