Makrela s vůní česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 72 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 281.1 mg
- Draslík 102.9 mg
- Vláknina 3483 mg
- Vitamín A 3483 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozehřejeme a smícháme s prolisovaným česnekem, solí, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou.
-
2
Očištěné porce makrel potřeme touto směsí a necháme odležet asi 30 minut.
-
3
Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme makrely, zalijeme česnekovou marinádou a za občasného podlévání dusíme doměkka.
-
4
Každou porci na talíři ozdobíme dílkem citronu a snítkou petrželky.