Makrela s vůní česneku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Makrela obecná
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 941 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 281.1 mg
  • Draslík 102.9 mg
  • Vláknina 3483 mg
  • Vitamín A 3483 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme a smícháme s prolisovaným česnekem, solí, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou.

  • 2

    Očištěné porce makrel potřeme touto směsí a necháme odležet asi 30 minut.

  • 3

    Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme makrely, zalijeme česnekovou marinádou a za občasného podlévání dusíme doměkka.

  • 4

    Každou porci na talíři ozdobíme dílkem citronu a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu